Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Amit már megvalósítottunk
 
 
Adós nem szolgáltathat a városnak
Nem rendelhetnek végrehajtás alatt álló cégtől
2010.02.26.
2010-től nem rendel szolgáltatást olyan vállalkozásoktól az önkormányzat, amelyeknek bármilyen tartozása van a város felé, erről döntött a képviselő-testület, amikor elfogadta Ferjancsics László javaslatát.

A kezdeményező képviselő (képünkön) elmondta: előfordult, hogy jelentős összegekkel tartozó váci cégtől rendelt árut az önkormányzat, amit rövid határidőn belül ki is fizetett, azonban hiába várta a város, hogy a cég rendezze adósságát, nem tette. Mint hozzátette, neki is hihetetlennek tűnt az önkormányzat eddigi gyakorlata, mert az üzleti szférában egy cég nem vesz és nem fizet ki semmilyen terméket olyan vállalkozásnak, aki neki tartozik.

Ferjancsics László egy másik javaslatát is elfogadták a képviselők, akik módosították a beszerzési szabályzatot. Így nem köthet a város a jövőben szerződést olyan cégekkel, amelyek ellen felszámolási- vagy csődeljárás folyik, vagy csődvédelem, illetve végrehajtási eljárás alatt áll, kivéve, ha beszerzi az APEH-től a nullás igazolást. A képviselő azért terjeszti be javaslatát, mert mint fogalmazott: az ilyen cégekkel kötött szerződések nagyobb kockázatot jelentenek a városnak. Elmondta: tudomása van arról, hogy van olyan beszállító a kórházban, aki végrehajtási eljárás alatt állt a közelmúltban.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011