Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Vácon is el kell szállítani a kötegelt zöldhulladékot
Kormányhivatali határozat a lokálpatrióták kezdeményezésére
2018.09.11.
Egy — az ősz beköszöntével egyre aktuálisabbá váló — városunkat érintő hulladékszállítási probléma remélhetőleg nyugvópontra jutásáról tartott sajtótájékoztatót a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője. Kiderült: a váci szolgáltatónak szerződés szerinti kötelessége a kötegelt gallyak elszállítása.

 

Ferjancsics László felidézte azt a folyamatot, amely elvezetett oda, hogy az ő, illetve a lokálpatrióták véleményét az illetékes kormányhivatal is megerősítette. Mint elmondta, az elmúlt években több alkalommal kérte, hogy a lakosságnak legyen lehetősége kötegelve is kitenni a levágott gallyakat, a zöldhulladékot. Ez a lehetőség a város és a szolgáltató cég közötti hulladékos közszolgáltatási szerződésbe év elején bekerült.

Ezen szerződési kötelezettségét azonban — több polgár által megerősített tapasztalat szerint — az önkormányzati tulajdonban lévő váci hulladékos cég nem teljesítette. Mint a képviselő emlékeztetett rá: annak érdekében, hogy a zöldhulladék szállítási rend helyreálljon, még májusban javasolta a képviselő-testületnek, hogy szólítsák fel a közszolgáltatót a megfelelő gyűjtésre, illetve indítsanak vizsgálatot a szerződésszegés miatt. Sajnálatos módon azonban a kormánypártiak ebből is politikai kérdést csináltak: nem érdekelte őket a szerződés be nem tartása, nem született ilyen határozat.

A váci lakosok további jelzései nyomán a lokálpatrióták úgy döntöttek, hogy ezt a problémát jelezni kell a Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi illetékeseinek. Ők a fogyasztóvédelmi bírság kiszabásán túl felszólították a közszolgáltatót, hogy „maradéktalanul tegyen eleget a zöldhulladék elszállítására vonatkozó kötelezettségének”.

„Remélhetően ezen kötelezés után a jövőben városunkban is kihelyezhető lesz a szállítási napokon a kötegelt zöldhulladék, nem kell a most már pénzbe kerülő zsákokba tömködni például a gallyakat és ágakat. Javasolom a váciaknak, hogy éljenek a lehetőséggel. Egyúttal felhívom figyelmüket arra, hogy maximum 1 köbméter térfogatú, 1,5 méter hosszú és legfeljebb 6 cm átmérőjű gallyakat és ágakat tehetnek ki, amelyeket legalább egy helyen össze kell kötniük.” - mondta Ferjancsics László. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület elnöke zárásként azt is felajánlotta, hogy aki elszállítatlan kihelyezett zöldhulladékot lát, az — a helyszínt és az időpontot dokumentáltan megjelölve — jelezheti felé a problémát.

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011