Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
2017.05.04.
Mára világosan látszik: belátható időn belül nem épül meg a váci Duna-híd. Pedig erre a Fidesz-KDNP három éve határozott ígéretet tett a kampányban. A híd felvezető szakasza a Sződliget és Vác közötti területre tervezett új bekötő útra csatlakozna rá, mely az M2-es utat kötné össze a 2-es úttal. De ez sem épül meg.


Minderre akkor derült fény, amikor a kormány által megbízott beruházó és kivitelező a múlt héten ismertette az M2 bővítési beruházásának terveit egy váci lakossági fórumon. Az ott történtekről Sződliget polgármestere, Juhász Béla részletesen beszámolt Facebook profilján, kiemelve, hogy a Váccal szomszédos település számára ígért beruházások nagyrészt elmaradnak. De, az ismertetett fejlemények nem csak a sződligetiek nagy részének, hanem a váciaknak sem jelentenek jót. A Václiget és Sződliget közé tervezett, az M2-es gyorsforgalmi utat a 2-es úttal összekötő, 2,2 kilométer hosszú út azon túl, hogy kényelmes és biztonságos (sorompók nélküli) alternatívát jelentett volna az M2 megközelítésére a Gödöllői út vagy a sződligeti Dunai-fasor helyett, összekötötte volna az autóutat a tervezett váci híddal. Azzal a váci híddal, melynek megvalósulásáért vajmi keveset tett a fördősi városvezetés.

Híd a zavaros kampányígéretek felett

Ma már nem csupán helyesírásilag hat zavarosnak Pető Tibor azon 2010-es lózungja, miszerint „A FIDESZ váci szervezete képviselőin keresztül képes lesz arra, hogy a kormányoldalt reprezentálva az új Duna-Hid megépítése ügyében jelentős haladást érjen el.” Később, amikor 2014-ben ismét eljött a kamuzások kampányidőszaka, már a Fidesz-KDNP csoportosulás etette a népet azzal, hogy a „Váciak régi vágya teljesül az új Duna-híd megépítésével.”

A múlt heti fórumon kiderült, hogy nem épül meg még a hídhoz elengedhetetlen bekötő út sem. Mindez mutatja, hogy a híd építését nem tervezik a közeljövőre az illetékesek. Ugyanakkor az említett lakossági fórumon az is elhangzott, hogy az M2-es bővítési munkálatainak idejére — több, mint két évre! — a már ma is túlterhelt Gödöllői út lesz a kivitelező cég fő anyagszállítási útvonala.

Új ciklushoz új férfi kell - és új híd? 

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület szerint sajnos ez az eset is jól példázza, hogy nem csupán a mai váci városvezetésnek és a jelenlegi parlamenti képviselőnek, Harrach Péternek roppant gyenge a lobbiereje, hanem a váci választókörzetben csak mostanában felbukkanó, a kormánypártok által Harrach helyett a választáson indítandó Rétvári Bencének is. Ezt bizonyítja az is, hogy míg Dunakeszinél egy hasonló, bár ilyen jelentőséggel nem bíró új bekötőút hamarosan megépülhet, Vácon ez elmarad. Arról nem is szólva, hogy környékünk Fidesz-KDNP potentátjai még addig sem jutottak el 7 év alatt, hogy legalább a híd tervei rendelkezésre álljanak.Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011