Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Híreink
Sárga körborzalmak: itt a baleseti statisztika
Damjanich téri kereszteződés: győzött a spórolás
2019.02.02.
Semmit sem javult, sőt romlott a baleseti statisztika a váci sárga, vagy könnyítettnek nevezett körborzalmas kereszteződésekben. Emlékezetes, hogy a fördősi önkormányzat négy váci csomópontba festette fel ezeket, melyek közül egyet, a Deákvári főtérnél lévőt kismértékben átalakítottak.

Tovább...
Váci LED projekt: negyven helyett, talán ha pár százalék a megtakarítás
Újabb átverésre derült fény
2019.01.17.
Újabb ténnyel bővül a váci Elios-dosszié: a beígért önkormányzati megtakarítás nem valósul(t) meg, sem az áramfogyasztás, sem a karbantartás tekintetében. Mindez azon adatokból derül ki, melyeket a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője kért ki a váci önkormányzat cégétől.

Tovább...
Váci évértékelő helyett: Döbrögiék TOP 10 cikije
Az „egyszerűen senkiktől” Attila szobráig
2019.01.03.
A városunkban a 2010-es helyi választás után hatalomra került kormánypárti társaság az országoshoz hasonló sikerpropaganda ellenére aligha tekinthet vissza büszkén dagadó keblekkel az elmúlt esztendőre. A váci polgárok szemében az önfényezés és a saját vállak megveregetése sem halványíthatja el a 2018-as helyi balhékat. Következzék Döbrögiék TOP 10-es listája!
Tovább...
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
2018.11.07.
Mindeddig példa nélküli közpénz herdálásra derítettek fényt azok a váci ellenzéki szervezetek, melyek kedden közös sajtótájékoztatón tárták a nyilvánosság elé az egyik alpolgármester luxusutazásának részleteit.

Tovább...
Trágár fideszeshez került a színház gigapénze
Döbrögi helyett Az ördöggel nyomulnak
2018.11.02.
Bizonyára véletlenül sikerült úgy összehozni a váci színház felújításának közbeszerzését, hogy azt egy trágár írásáról és obszcén mutogatásáról elhíresült vállalkozó cége kapta meg. Az a váci közszereplő, akinek legjobb barátja Pető Tibor fideszes alpolgármester, és akinek társaságában a választások éjszakáján ő, Bodonyi Béla el is járta az „egyszerűen senkik vagytok, hej-hej” táncát.

Tovább...
Van itt lé: palesztin testvérvárosa lehet Vácnak
Van, ki 100 %-ban beépítheti belvárosi ingatlanát
2018.10.01.
A múlt heti rendkívüli ülésén „érdekes” döntéseket hozott a váci képviselő-testület. Miközben a köztisztaságra, az utak minőségének javítására és a társasházak felújítására sem költ eleget az önkormányzat, a külügyi kapcsolatokra dől a lé. Az egyik testületi döntés után a helyzet még durvább lehet, hiszen Fördős Attiláék azt is megszavazták, hogy palesztin testvérvárosa is legyen Vácnak.
Tovább...
Csalás, összefonódás, kamuzás
Kipereltük az OLAF váci LED-es összefoglalóját
2018.08.26.
Durva tényeket közölt iratában az elhíresült váci közvilágítás korszerűsítés ügyében a projektet vizsgáló hatóság. Mint emlékezetes, a váci önkormányzat több mint fél milliárd forint uniós és városi közpénzt költött el LED lámpák felszerelésére. Az év elején még az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF) érkezett levélről megfogalmazott kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni Fördős Attila polgármester, majd az általa eltitkolt dokumentumot júliusban egy bírósági kötelezésre már kénytelen volt kiadni. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület elnöke, Ferjancsics László által kiperelt ominózus OLAF-os anyag az első, melyet a közvélemény teljes terjedelmében elolvashat.
Tovább...
Városi kitüntetésre javasoljuk Kácsor Grétát
Kétszeres világbajnoki érmes váci kézilabdás
2018.08.20.
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri és támogatja a váci sportéletet. Civil szervezetként fontosnak tartjuk eredményes versenyzőink, csapataink elismerését, munkájuk erkölcsi és anyagi megbecsülését. Emlékeztetünk rá, hogy korábban is több alkalommal javasoltuk sikeres sportolóink jutalmazását, illetve egyesületünk elnöke is kezdeményezte a Nemzet Sportvárosa címre történő pályázat beadását, amely kitüntető címet Vác 2003-ban el is nyerte.

Tovább...
Váci közpénzek a zenekaroknál
Ákostól a kedvenc bácsiig
2018.07.17.
A VéNégy Fesztiválon túl, a hétvégi vigalom előtt érdekes lehet az adatok tükrében azt látni, hogy mennyi váci közpénzbe kerülnek azon együttesek, melyeket a város cégei és egyik intézménye bízott meg fellépésekkel. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület adatgyűjtéséből is kiolvasható, hogy a jelenlegi magyar hatalommal szemben kritikus művészek — a rezsimmel lojális előadókkal ellentétben — nem gyakran kapnak teret (színpadot) Vácon.
Tovább...
Lesz cirkuszjegyük a kitűnő tanulóknak
A váci lokálpatrióták közbenjárására
2018.07.15.
A Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából évek óta ajándékjegyhez juthatnak az általános iskolai kitűnő tanulók. Azonban Vácott idén ez nem ment simán, akadozott az állami gépezet.

Tovább...
1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 81-90 91-100 101-110 111-120 121-130 131-140 141-150 151-160 161-163
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011