Vissza a főoldalra  
 
 
 
   Keresés  
KüldetésünkGalériaSzavazás
Híreink
 
 
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
2017.11.02.

NYÍLT LEVÉL

a váci önkormányzat kormánypárti képviselői részére

Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Urak!

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület — egyetértve az esetről értesült váciak felháborodásával — megdöbbenését fejezi ki azon (immár az országos médiát is megjárt) információk kapcsán, mely szerint több helyi Fidesz-KDNP frakciótag a jó erkölcsbe ütköző cselekedettel botránkoztatta meg a lakosságot a pálinkafesztivál után.


Mivel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz a Vácott történt, kormánypárti önkormányzati képviselő(ke)t érintő randalírozás kapcsán, a váci polgárok joggal szeretnék tudni, kik érintettek az ügyben Önök közül.

Álláspontunk szerint ugyanis még akkor is következményekkel kell járnia az esetnek, ha az nem valósít meg bűncselekményt, és így jogilag esetleg nem jár automatikus mandátumvesztéssel. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a kormánypártok váci szimpatizánsai is egyetértenek abban: ez a viselkedés elítélendő cselekedet, nem méltó egy közösséget képviselő személy esküvel megerősített megbízatásához.

Emlékeztetünk arra, hogy az októberi testületi ülésen már elhangzott olyan felszólítás, hogy jelentkezzenek az érintettek, ismertessék a történteket. Akkor senki sem állt ki a nyilvánosság elé, nem vállalta tettét. Ezért most ezen nyílt levélben

FELSZÓLÍTJUK A VÁCI KÉPVISELŐ-TESTÜLET KILENC KORMÁNYPÁRTI TAGJÁT, HOGY NYILATKOZZON: ÉRINTETT-E AZ ÜGYBEN, VAGY OLYAN VIZSGÁLATBAN, AMELYET JELENLEG AZ EMLÍTETT MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG FOLYTAT.

Emlékeztetünk ugyanakkor, hogy nemrég Balkovics Péter képviselő (képünkön balra), helyi fideszes frakcióvezető érdeklődött a testületi ülésen arról, hogy indult-e vizsgálat képviselőtársa ellen.

Meg szeretném kérdezni, hogy van-e olyan képviselőtársunk, aki ellen … büntető feljelentés kapcsán vizsgálat indult …? Én azt gondolom ezek fontos kérdések, én azt hiszem, hogy az érintett képviselő nem lenne baj, hogyha ezt jelezné a testület felé, vagy az egyéb nyomtatott szóróanyagán ezt publikálná a lakosság felé, nem baj, hogyha tudnak erről.” — hangzott el tőle a jegyzőkönyv szerint. Érdekes, hogy Balkovics Péter a jelen ügyben nem tett fel hasonló kérdést. Vajon miért nem???

Tisztelt Balkovics Péter, Steidl Levente, Vácy Károly, valamint Kovács Ágnes, Fördős Attila, Kriksz István, dr. Manninger Péter, Mokánszky Zoltán és Pető Tibor!

Több hét eltelt az ominózus feltételezett botrányokozás óta, úgy, hogy nem történt felelősségvállalás az ügyben, nem hangzott el egyetlen őszinte szó sem. Éppen ideje hát, hogy az érintettek saját maguk álljanak ki a váciak elé, vagy a kormánypárti oldal vállalja fel megnevezésüket! A Fidesz-KDNP frakció határolódjon el az ilyen viselkedéstől, az érintettek kérjenek bocsánatot, őszinteségükkel legalább részben mossák tisztára a bujkálással tovább rombolt renoméjukat.

Itt a lehetőség, hogy legalább ebben az ügyben megvalósuljon Pető Tibor választási szlogenje: „Tiszta vizet a pohárba!”

Vác, 2017. november 2.

Vácért Lokálpatrióta Egyesület

Vissza az előző oldalra
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Repült Vác alpolgármestere – közel millióért, luxusban
Miután megszavazta az önköltséges utazást közpénzen, busines classon utazott Japánba Mokánszky Zoltán
Tovább...
Mely képviselők randalíroztak???
Nyílt levél a kormánypártiak részére
Tovább...
Kamu volt a váci híd ígérete
Még nőhet is a Gödöllői út terhelése
Tovább...
 
             
Kapcsolat | Felhasználási feltételek
A Vácért Lokálpatrióta Egyesület hivatalos honlapja. Minden jog fenntartva. Copyright © 2011